Politic

Țîcu, mesaj dur, după rezultatele preliminare: „Aceste alegeri au fost despre manipulare și interese”

Octavian Țîcu, președintele Partidului Unității Naționale, formațiune care a luat 0,45 % din voturile alegătorilor și nu intră în viitorul Parlament, a adresat un mesaj dur după anunțarea rezultatelor scrutinului din 11 iulie. În opinia unionistului, alegerile de duminică nu au nici despre democrație, nici despre pluralism. 

„Aceste alegeri au fost despre manipulare și interese. Atunci când cetățenii vor înțelege cum au fost manipulați în aceste alegeri, probabil se vor trezi și își vor da palme sau își vor da palme pentru a se trezi”, a declarat Țîcu într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook  a PUN.

Octavian Țîcu s-a arătat critic față de modul în care au votat cetățenii țării.

„Nu înțeleg cum poți da votul unui fost șef de poliție al lui Plahotniuc, în defavoarea unor oameni care sunt profesori universitari, pedagogi, campioni. Cum poți da votul unui partid care a reprezentat regimul lui Plahotniuc”, a spus liderul PUN.

Țîcu a specificat că PUN nu a intrat în campanie electorală pentru un scor electoral, dar pentru a promova idealul unirii cu România.

„Idealul nostru este reunirea cu România, iar cetățenii au înțeles acest lucru parțial. Unii vor înțelege acest lucru mai târziu, iar alții probabil niciodată că doar România este calea firească spre care putem evolua pentru a deveni parte a familie europene și euroatlantice”, a precizat unionistul.

Articole similare

Back to top button