Politic

Siegfried Mureșan: Singurul om politic din R Moldova, care a vrut să dea țara străinilor în ultimii ani, se numește Igor Dodon

Această declarație aparține europarlamentarului Siegfried Mureșan și a fost lansată în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV. Reacția deputatului European vine ca răspuns la mesajele anti-europene din campania electorală lansată de socialiști, prin care se induce o stare de alertă față de tot de înseamnă NATO sau UE, informează Realitatea.md. Asta în timp ce bannerele socialiștilor conțin mesaje precum: „Să nu dăm țara străinilor”.

„Uniunea Europeană are pentru R Moldova în următorii ani sute de milioane de euro, fonduri nerambursabile. Bani care să meargă în modernizarea școlilor, a grădinițelor, a centrelor medicale, în reabilitarea drumurilor, în modernizarea și digitalizarea instituțiilor publice. Acești bani sunt bani-gratis, pe care R Moldova nu trebuie să-i întoarcă niciodată. R Moldova nu va pierde astfel nici un fel de suveranitate”, a menționat Siegfried Mureșan.

În context, europarlamentarul a salutat faptul că în țara noastră sunt organizate alegeri parlamentare anticipate și a spus că UE este pregătită să conlucreze cu orice echipă din partea R Moldova, care va fi delegată în urma alegerilor.

Articole similare

Back to top button