Politic

PUN cere excluderea Partidului ȘOR din cursa electorală pe motiv că ar corupe alegătorii prin proiectul Magazine Sociale

Partidul Unității Naționale a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care cere excluderea Partidului ȘOR din cursa electorală. Potrivit reprezentaților PUN, cei de la Partidul ȘOR ar fi folosit fonduri nedeclarate în campania electorală.

De asemenea, PUN a depus o cerere la Procuratura Anticorupție în care susţine că Partidul ȘOR corupe alegătorii prin proiectul Magazine Sociale şi nu declară aceste cheltuieli. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Partidului ȘOR, Alina Șargu, susține că PUN încearcă să iasă în evidență pentru a-și face campanie electorală pe seama altor formațiuni.

În ceea ce privește magazinele sociale, Şargu susţine că activitatea acestora este legală și nu se înscrie în șirul de acțiuni electorale organizate de Partidul „ȘOR” în perspectiva alegerilor din 11 iulie.

Nu poate fi vorba aici despre mită electorală, deoarece ele sunt gestionate de o persoană juridică distinctă, nu de Partidul ȘOR, a mai declarat Şargu.

Citește mai mult: https://www.publika.md/pun-cere-excluderea-partidului-sor-din-cursa-electorala-pe-motiv-ca-ar-corupe-alegatorii-prin-proiectul-magazine-sociale_3105966.html#ixzz6zxLO83zX

Articole similare

Back to top button