Social

Maia Sandu, a venit cu un comentariu după ce Procurorul General Alexandru Stoianoglo, a fost suspendat din funcție și reținut

Într-un mesaj postat pe Facebook, președinta Sandu a declarat că decizia de a examina sesizarea depusă de deputatul PAS Lilian Carp împotriva procurorului general Alexandr Stoianoglo a aparținut Consiliului Superior al Procuraturii (CSP), iar decizia de reținere a procurorului general aparține procurorului anticorupție Victor Furtuna, desemnat de CSP.

În context, șefa statului menționează că în calitate de „președintă a țării își doresc și cetățenii – să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”.
„Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea. Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, se menționează în mesajul postat.

Articole similare

Back to top button