Politic

Lansare în campania electorală: Blocul electoral „Renato Usatîi” și-a anunțat prioritățile

Lansare grandioasă a blocului electoral „Renato Usatîi” în campania pentru alegerile anticipate. Pentru aceasta, a fost arendat Palatul Republican, iar sala s-a umplut, astfel că niciun scaun nu a rămas gol. De pe scenă, liderul blocului, tot el cap de listă, a enunțat prioritățile pentru acest scrutin. Astfel, dacă vor ajunge la conducerea, membrii blocului își propun, printre altele, să lichideze Centrul Național Anticorupție, să reformeze Serviciul de Informații și Securitate, să creeze în țară o agenție de spionaj, de genul celei din Israel, Mossad, dar și să adopte o nouă Constituție.

În discursul său, pe care l-a susținut în fața a zeci de persoane și care a durat în jur de o oră, Renato Usatîi a vorbit despre prioritățile pentru perioada de după alegeri. Printre altele, a declarat că își propune să lichideze Centrul Național Anticorupție, să reformeze Serviciul de Informații și Securitate și să înființeze un serviciu special – Biroul Național de Investigații, un fel de Mossad, agenție de spionaj existentă în Israel. Își mai propune amenzi mai dure pentru cei care vor găsi vinovați de corupție ce vor începe de la 15 ani și mai mult. Usatîi a mai anunțat că-și dorește să realizeze proiectul „Trei capitale”, ceea ce înseamnă că, pe lângă Chișinău, să țara să aibă capitala la Bălți și la Cahul. De altfel, acest s-a lăudat cu proiectele din municipiul Bălți, acolo unde este primar.

Pe scenă a urcat și Elena Grițco, vicepreședinta partidului, care a anunțat despre intentia de aplica lustrația pentru persoanele care au făcut parte din regimurile anterioare, deținând roluri importante în jefuirea averii naționale.

Blocul electoral își mai propune să păstreze statulul de neutralitate, să atragă diaspora prin vămuirea mașinilor gratuit, să elaboreze o legislație națională privind funcționarea criptovalutelor, dar și să aibă relații de colaborare atât cu Vestul, cât și cu Estul.
sursa https://tv8.md/

Articole similare

Back to top button