Politic

Guvernul Gavriliţa a primit astăzi votul de încredere al Parlamentului

Guvernul Gavriliţa a primit votul de încredere al Parlamentului după cinci ore de dezbateri. Au votat PENTRU, 61 de deputaţi PAS. Printre angajamentele asumate de noul executiv de la Chişinău sunt majorarea pensiei minime, până la 2 mii de lei, o luptă acerbă împotriva corupţiei şi integrarea în Uniunea Europeană. Şedinţa Parlamentului nu a fost lipsită de incidente. În clădire s-a declanşat alarma de incendiu, s-a stins lumina, iar toată lumea a fost evacuată.

Premierul Natalia Gavriliţa a spus răspicat că, de azi,  în capul mesei va sta legea iar prioritatea zero a Guvernului va fi lupta anticorupţie.

NATALIA GAVRILIŢA, prim-ministrul Republicii Moldova: „Acest Guvern nu va fura, nu va crea legi care să permit furturi, nu va împărţi banui publici cu procent, nu va crea companii abonate la achiziţii, nu va privatiza pentru feciori proprietăţile statului şi nu va proteja escrocii, bandiţii care vor jecmăni oamenii acestei ţări”.

Natalia Gavriliţa a argumentat decizia de a crea o echipă guvernamentală extinsă, cu 15 miniştri, după divizarea unor domenii ministeriale. Un proiect de lege privind aprobarea listei ministerelor a şi fost votat de deputaţi.

NATALIA GAVRILIŢA, prim-ministrul Republicii Moldova: „Structura guvernului făcută pe timpul lui Plahotniuc a croit puterea statului astfel încât ea să fie comodă unui stat dictatorial. Deciziile ţării se luat, de facto, într-un club de noapte, de nişte echipe plătite din culiok. Nu conta nici numărul de ministere”.

Şi pentru că trebuie să facă opoziţie, socialiştii s-au arătat deranjaţi de faptul că, în Guvernul Gavriliţa, nu se respectă egalitatea de gen.

Articole similare

Back to top button