Social

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României a aprobat 19 proiecte care vor beneficia de finanțare nerambursabilă, în scopul consolidării comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie

Astfel, conform listei prezentate de DRRM, proiectul „România în fiecare zi” al Asociației Culturale Creativepedia va beneficia de cel mai mare sprijin, în valoare de 445.000 de lei.

Pe locul doi s-a clasat proiectul „Teatru online” al Quantum Media Creative, care va primi 150.000 de lei, iar pe a treia poziție se regăsește proiectul „Dezvoltarea portalului informațional „GLASUL.MD”” al Publicației Periodice „Glasul Națiunii”, care va primi finanțare în sumă de 124.280 de lei.

Care sunt celelalte 16 proiecte ce au fost aprobate spre finanțare vedeți aici.

Totodată, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a respins alte 76 de proiecte. Printre acestea se regăsesc o mulțime de proiecte ce vizează mass-media. Cum ar fi „Promovarea valorilor românești și europene prin revista națională „Natura””, „Editarea revistei „Literatură și Artă” , săptămânal al scriitorilor din Republica Moldova”, 10TV, „Creșterea audienței Știrilor PRO TV Chișinău prin consolidarea capacităților tehnice”, „Editarea Săptămânalului Independent de Investigații Ziarul de Gardă în 2021”, „Dezvoltarea ziarului independent de limbă română Gazeta de Chișinău” și altele.

Eventualele contestații se transmit prin e-mail la adresa programe@drrm.gov.ro în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data afișării rezultatelor.

Contestaţiile vor fi soluţionate de către comisia de contestaţii în termen de 5 zile lucrătoare de la data încheierii perioadei de depunere a acestora, prin admis sau respins. Rezultatul procesului de evaluare a contestațiilor va fi publicat pe pagina www.drrm.gov.ro.

Articole similare

Back to top button